Razstavni salon Reference Kontakt

Zgodovina

Scarbo, d.o.o., družinsko podjetje v lasti zakoncev Božič, je bilo ustanovljeno leta 1991 v Kopru.
Takrat je bila to prva zasebna trgovina s keramiko v Sloveniji. Poslovanje se je začelo z eno poslovno enoto in sicer na Škofijah pri Kopru. Po par letih je podjetje načrtovalo tudi širitev poslovanja na območje celotne Slovenije in tako smo leta 1995 odprli tudi poslovno enoto v Celju, ki razpolaga s približno 200m2 razstavnih površin.

Do leta 1999 pa se je povpraševanje in uspešnost prodaje v podjetju tako povečala, da se je pojavila potreba po večjih poslovnih enotah in težnja po razširjenju poslovanja na sorodne dejavnosti znotraj keramičarske in gradbeno obrtniške panoge.

Tako se je osrednja enota družbe preselila v nove, večje prostore v predmestje Kopra, ki brez parkirišč merijo več kot 1.200 m2 in kjer ima sedež še dan danes. Novi poslovni prostori s površinami za obsežnejše skladiščenje, nakladanje in parkiranje ter velika trgovina s številnimi eksponati so še bolj pospešili prodajo in obenem zahtevali zaposlitev dodatnih novih kadrov.

Z dvema poslovnima enotama v Sloveniji je podjetje razvilo kvalitetno tehnično-prodajno rešitev na svojem področju poslovanja. Poleg tega svojim dejanskim in potencialnim partnerjem ponuja tudi tehnično svetovanje, ki je zelo cenjeno tako s strani investitorjev, arhitektov in projektantov kot s strani izvajalcev keramičarskih del.

Danes je ta družba ena največjih slovenskih ponudnikov keramičnih in gres ploščic, mozaikov, gradbenih materialov za keramičarstvo ter kopalniške opreme in dodatkov, vse na enem mestu.

 

Strategija in cilji

Strategija in cilji vodstva podjetja ter prizadevanje njenih zaposlenih pri uresničevanju teh ciljev, je od ustanovitve do danes veliko pripomoglo k uspešnosti in ugledu, ki ga ima podjetje na tržišču.

To uspešnost in ugled pa si podjetje prizadeva čedalje negovati.

Zato se naslanja na preprosta pravila tržišča, ki zahtevajo razpolaganje s kvalitetnimi in sodobnimi materiali, cenovno ugodnost ter zanesljivost in kvaliteto na področju izvajanja keramičarskih in drugih gradbeno-obrtniških del.

Trendi na trgu

Poznavanje trendov v panogi je eden pomembnejših dejavnikov pri razvoju podjetja. V Scarbu si prizadevamo k temu, da bi bili sodobna organizacija, ki je usmerjena v prihodnost, zato se vsako leto udeležujemo najpomembnejših organiziranih prireditev na področju gradbeno obrtniških del, zlasti pa tistih, ki poudarjajo področje keramičarstva. Te prireditve so najpogosteje keramičarski sejmi v tujini, obrtniški sejmi v Sloveniji ter seminarji in izobraževanja, ki jih organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije ter z nami povezani proizvajalci in dobavitelji materialov.

Osnovne informacije in kontaktni podatki:

Naziv: SCARBO, uvoz-izvoz,
komercialne in tehnične storitve, d.o.o.
SCARBO, d.o.o.

Naslov: Arjol 1A, Bertoki
6000 Koper – Capodistria

Davčna številka: 59311258
Matična številka: 5511925
Transakcijski račun:  

SBERBANK D.D. : 30000-0080026976

SKB D.D. : 03135-1000380725

 

 

Številka vložka v sodni register : 10235300, z dnem 16.09.1991
Šifra dejavnosti: 51.530 (Trg.na debelo z lesom,gradb.materialom)

Osnovni kapital: 370.861,00 EUR 
Zastopa brez omejitev: Majda Božič
Telefon: 05 611 90 00
Telefaks: 05 611 90 20
E-pošta:info@scarbo.si

Koristne povezave:

Gospodarska zbornica Slovenije
ZRMK
Keramičarski sejem v Bologni
Mednarodni obrtni sejem v Celju

Razstavni salon

Na približno 900 m2 naših skupnih razstavnih površin lahko najdete ogromno eksponatov z različnimi ploščicami številnih proizvajalcev ter veliko vzorčnih kuhinj in kopalnic.

Scarbo d.o.o.

Arjol 1a
Bertoki
6000 Koper

©Scarbo / 2023 / Produkcija: Sloway
×